Френският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че ще обмисли разговор

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че ще обмисли разговор
Коментари Харесай

Макрон обмисля разговор с Путин

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в петък, че ще обмисли диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, ако това помогне за основаването на резистентен мир сред Украйна и Русия, оповестява АП.

Макрон добави, че в случай че Путин покаже воля да даде подтик на разговор, който може да построи дълготраен мир, Франция е подготвена да помогне.

" Ако президентът Путин има предпочитание да се включи в разговор и съществени оферти за напредване напред и излизане от спора и създаване на дълготраен мир, т.е. подобен, който зачита интернационалното право и затова украинските ползи и суверенитет, ще приема позвъняването ", сподели той.

Двамата водачи се радваха на положителни работни връзки, преди началото на войната в Украйна през февруари 2022 година Дори и по-късно той резервира отворена линия за връзка с съветския президент в продължение на месеци.

Техните дипломатически и персонални връзки обаче се утежниха с продължаването на войната. По-рано тази година Макрон реши опцията Путин да бъде лишен от най-високия почетен орден на Франция.

Путин беше запитан в четвъртък по време на конференцията си в края на годината от журналист от френския канал TF1 за връзките с Франция.

" В един миг френският президент спря връзките с нас. Ние не го направихме, аз не го направих. Той го направи. Ако има интерес, ние сме подготвени. Ако не, ще се оправим. ", сподели той, добавя news.bg. 

" Не започнах войната едностранно, нарушавайки договорите, с които се бях съгласил. Не Франция реши да извърши военни закононарушения в северната част на Украйна, което направи полемиките на практика невъзможни, отговори Макрон. Трябва да бъдем съществени, така че имам доста елементарна позиция. Не съм си сменил номера. " Тази седмица Путин сподели, че няма да има мир, до момента в който Русия не постигне целите си, които съгласно него остават непроменени след съвсем две години борби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР